Jelena Štefanac

Planiranje i realizacija kvalitetnijeg životnog i radnog prostora, moja je svakodnevna misija!

 

Rano djetinjstvo

Rođena Zagrepčanka, nestašno djetinjstvo provela igrajući gumi-gumi i graničara u školskom dvorištu na Šalati. Veseleći se dugim ljetnim praznicima da bismo posjećivali jedni druge u vrtovima punim prekrasnih trešanja, krušaka i jabuka, koje smo vrlo detaljno konzumirali. Zimska sanjkanja na Glogovcu, grudanje u Ribnjaku, klizanje na Šalati. Prva kuharska iskustva nastajala na vrtnim druženjima, pečući kukuruze i krumpire na roštilju, pod budnim okom roditelja. Rolanje i bicikli……izleti na Sljeme, Žumberak ili Japetić.

Srednjoškolski dani

¨Ozbiljne¨ srednjoškolske godine, pune predivnih maštovitih ideja, u grupi istomišljenika, prošle za tren u Školi primijenjenih umjetnosti. Sada već kultne osamdesete, provodili smo na koncertima u Kulušiću, Jabuci, ili Saloon-u. Vrijeme prvih ljubavi, vrijeme dugotrajnih prijateljstava, vrijeme velikih snova.

Prvi fakultet

Upisom na Arhitektonski fakultet, počinje ciklus neodgodivih obaveza, upornosti, razočaranja, danonoćnog rada i truda. Završetak fakulteta u jeku Domovinskog rata, bez iluzija o zapošljavanju. Generacija stasalih mladih ljudi, od kojih su mnogi utkali svoj život u temelje nove Hrvatske. Neodređena perspektiva…

Zasnivanje obitelji i djeca. Izgradnja predivnih beskonačnih niti ljubavi, razumijevanja, poštovanja i potpore. Godine formiranja karaktera uz interakciju međusobnog prihvaćanja, davanja i primanja. Paralelno poslovni uspjesi i neuspjesi, kao neodvojiv dio realnog života.

Pritajeni snovi i drugi fakultet

Pritajena iskra skrivenog dijela moje osobnosti, ponovno se probudila u mojim zrelim godinama, kada sam ispočetka počela afirmirati svoje potencijale. Upis na drugi fakultet, ponovno u studentskim klupama na Agronomskom fakultetu, smjer Krajobrazna arhitektura. Nadogradnja i dopuna postojećem obrazovanju, kao područje rada koje je nedostajalo da bi se formirala cjelina. Promjena kuta gledanja, odmak od uniformno-tehničkih principa shvaćanja prostora. Percepcija prisutnosti jedinstvenog duha mjesta na svakoj lokaciji, u njegovim žiteljima, kao i korisnicima tog prostora. Unos senzornih manifestacija sa svakom dodanom biljnom vrstom, njezinom postavom u prostoru po određenim principima. Pažljivo sagledavanje i analiza svih potrebnih kvaliteta, posebno na javnim površinama, kako se ne bi narušio sklad prisutnih struktura, važnih jednako prošlim, sadašnjim i budućim naraštajima.

PROJEKT PERIVOJ

Novi korak na mojem životnom putu: otvaranje privatnog projektnog ureda, na prekrasnoj, ali zapuštenoj lokaciji. Početak stvaranja novog, kvalitetnijeg okruženja, na dobrobit svakome od nas, jer kvalitetne moralne i estetske norme nisu i ne smiju biti privilegija manjina. U meni stanuje umjetnica, arhitektica i agronomka! Ali i žena i majka!

Volim svoj Zagreb, a voljela bih se i ubuduće ugodno u njemu osjećati…

Posjetite me u Zagrebu, Zvonimirova ulica 31!

Projekata

Godina pokretanja

PROJEKT PERIVOJ d.o.o.

OIB: 45988372032

Direktor: Jelena Štefanac

 

Pratite nas na društvenim mrežama!

Radno vrijeme: 

ponedjeljak-četvrtak 9 do 16

srijedom do 20

petkom i subotom po dogovoru

Projekt Perivoj d.o.o. - CompanyWall Certifikat Bonitetne izvrsnosti!

Pin It on Pinterest

Share This